Over QPI
Niet alleen onze producten groeien, ook wij zelf

Het verhaal van QPI begint in 1998. In een kwart eeuw tijd hebben we ons ontwikkeld tot een bekende naam. Exporterend naar afnemers in meerdere West-Europese landen, importerend uit de hele wereld. Onder de afnemers zijn retailers, snijderijen, foodservicebedrijven en groothandelaren in Engeland, Spanje, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, de Oostblok- en de Scandinavische landen. 

Uniek: een netwerk van eigen telers 

Als grote speler in de AGF-business beschikken we over eigen teeltbedrijven, zowel in Nederland, Engeland en Spanje als in Midden- en Zuid Amerika en Afrika. Het geeft ons een voorsprong in de keten. We kennen de telers. We kennen de herkomst van het product. En we kunnen vaste afspraken maken, zodat we excelleren in leveringsbetrouwbaarheid. 

Naast groenten is fruit een stevige pijler onder ons assortiment: exoten als avocado, mango, passiefruit en physalis, aangevuld met onder meer zoete aardappel.

over01

Kwaliteit en certificering 

Het gehele assortiment beantwoordt aan de belangrijkste certificeringseisen die er maar aan groenten en fruit kunnen worden gesteld: BRC Global Standard For Safety, IFS en RIK. Van teler tot retailer is het proces traceerbaar. In eigen huis hebben we een kwaliteitsteam met kennis op alle relevante terreinen: van wetgeving tot risicobeheersing, van etikettering tot transportcondities. 

Een eerste ingangscontrole ondergaat het product bij binnenkomst in de hal. Stap twee zijn regelmatige updates als partijen niet direct worden verkocht. En ook bij het verzendklaar maken is een grondige check onderdeel van het kwaliteitsproces.

IFSF  SKAL  BRC

 

041122dl div QPI 14

Duurzaam werken is vanzelfsprekend 

Bij QPI gaan we respectvol om met mens en milieu. We volgen nauwlettend hoe producten worden geteeld en getransporteerd. Onder welke omstandigheden medewerkers op de teeltbedrijven en in onze eigen verpakkingshal worden behandeld. En hoe we de impact van verpakkingen op het milieu verder kunnen terugdringen. Bijvoorbeeld door de hoeveelheid plastic per verpakkingseenheid te verminderen, zonder dat de beschermende factor in het gedrang komt. Of door plastic te vervangen door karton, met vergelijkbare eigenschappen.

zonnepanelen 2

Onderdeel van de MWW-groep 

QPI maakt deel uit van MWW, een internationaal opererende groep in de AGF-sector. Het familiebedrijf in Birmingham behoort in Engeland tot de grootste leveranciers van verse groenten en (exotisch) fruit. Innovatief, betrouwbaar en slagvaardig. Met teeltbedrijven in onder andere Nederland, Engeland en Spanje als in Midden- en Zuid Amerika en Afrika nemen we een strategische plek in de keten in. 

041122dl div QPI 32

Diensten: verpakken en alles administratief geregeld

QPI is meer dan een leverancier alleen. In onze vestiging in De Lier beschikken we over alle faciliteiten om producten snel en efficiënt verzendklaar te maken. Met meerdere verpakkingslijnen leveren we orders - groot of klein - klant specifiek af. Een betrouwbaar en ervaren team staat klaar om direct én flexibel op elke wens in te spelen. 

Als internationaal georiënteerde leverancier hebben we ook alle expertise in huis om het proces rondom export te begeleiden. Gespecialiseerde medewerkers zijn thuis in het gereedmaken van alle benodigde exportformulieren, zodat de levering van versproducten geen onnodige vertraging oploopt en de klant volledig ontzorgd wordt.

Interesse?

Neem contact op

041122dl div QPI 01